Dagindeling gastouder Sittard

Wat is er dagelijks te beleven in ’t Mussennest?

Geen enkele dag is hetzelfde! Kinderen worden op verschillende tijden gebracht en opgehaald, en jonge baby’s volgen al helemaal hun eigen ritme. Toch breng ik met vaste ankermomenten rust en regelmaat aan in de dag. Een vast schema op de dag biedt een kind gevoel van veiligheid en geborgenheid.

Dagindeling van Gastouderopvang 't Mussennest in Sittard

Dagindeling

6:30 De gastkinderen die nu gebracht worden, hebben soms nog lekker de pyjama aan.

7:30 Samen met mijn eigen kinderen gaan we gezellig ontbijten.

8:20 Als ik mijn kinderen naar school moet brengen, gaan we de jassen aandoen en in de wagen of bolderkar op weg naar school. Lekker even een frisse neus halen!

10:00 Tijd voor vers fruit en drinken (water)

11:30 Lunchtijd

12:00 De meeste kinderen doen nu een middagslaapje

14:45 Eventuele BSO-kinderen gaan we nu samen ophalen

15:30 Rond deze tijd drinken we weer en eten wat lekkers

 

En in de tussenliggende periodes? Dan is er genoeg tijd om te spelen, wandelen, knutselen, zingen, lezen, dansen, kletsen en ontdekken! Daarnaast gaan we aan de slag met activiteiten die aansluiten op Kiki.

Veelzijdige voorschoolse educatie met Kiki

Kwaliteit, passie en persoonlijke ontwikkeling. Het zijn de kernwoorden van Kiki (Kansen in Kinderen), een uniek voorschools educatie programma. Een programma voor élk kind van nul tot vier, omdat álle kinderen alles in zich hebben voor een optimale ontwikkeling.

 

Deze methode gaat uit van de mogelijkheden ín en van kinderen zelf. Als gastouder ben je er om te ondersteunen, begeleiden, activeren en enthousiasmeren. We werken ongeveer een maand rondom een bepaald thema. Dit zijn thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen, bijvoorbeeld: zwaailichten, bij mij thuis, mijn lichaam, muziek maken of de seizoenen.

VVE met Kiki - Gastouderopvang 't Mussennest in Sittard
Gastouderopvang 't Mussennest in Sittard altijd in ontwikkeling

Kiki stimuleert vier ontwikkelingsgebieden

Met behulp van beer Kiki introduceer ik de verschillende activiteiten. Kiki zorgt voor interactie met de kinderen en daagt hen uit. De activiteiten zijn zo vormgegeven dat ze vier ontwikkelingsgebieden stimuleren: motoriek, sociaal-emotionele ontwikkeling, spraak- en taalontwikkeling en rekenprikkels.

 

Ik vind het belangrijk dat spelend leren voorop blijft staan. Het plezier in het spel en welbevinden van het kind is hierin bepalend!

Meer weten over de dagindeling of voorschoolse educatie?