Wat wil je weten?

Veel gestelde vragen

Als ouder zit je boordevol vragen. Op de meeste gestelde vragen heb ik hier antwoord gegeven. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met mij op.

Openingstijden & vakanties

Wat zijn je openingstijden?

Maandag : 6:00 – 19:00
Dinsdag : 6:00 – 19:00
Woensdag : 6:00 – 19:00
Donderdag : 6:00 – 19:00
Vrijdag : gesloten

 

In overleg zijn andere tijden mogelijk. Op nationaal erkende feestdagen wordt in principe geen opvang geboden.

Wanneer is geen opvang mogelijk vanwege vakantie?

Slechts enkele momenten per jaar is geen opvang mogelijk. Over het algemeen alleen de laatste drie weken van schoolvakantie in de zomer, tussen kerst en oud op nieuw en op nationaal erkende feestdagen.

 

Uiterlijk 1 januari van elk nieuwe jaar geef ik mijn vakantieplanning van het lopende jaar door. Incidentele wijzigingen worden zo snel mogelijk doorgegeven. Bij vakantie en vrije dagen van de gastouder geldt geen betalingsverplichting.

Kan ik incidenteel dagen ruilen?

Ruilen van dagen en uren is in overleg mogelijk indien de planning en kind-aantallen dat toelaten.

Wanneer moet ik een vrije dag doorgeven?

Vrije dagen en incidentele wijzigingen dienen minimaal 1 week van tevoren doorgegeven te worden.

Wanneer kan ik uiterlijk onze vakanties doorgeven?

Vakanties van minimaal 2 weken dienen zo snel mogelijk, maar uiterlijk 2 maanden van tevoren doorgegeven te worden.

Communicatie

Is er bij brengen en halen tijd voor een overdrachtsgesprek?

Tijdens haal- en brengmomenten is er vrijwel altijd tijd voor een overdrachtsgesprek, waarbij belangrijke zaken besproken worden. Dit zijn echter meestal korte momenten. Voor uitgebreidere vragen of onderwerpen kunnen we een aparte afspraak maken.

Werk je met een oppasboekje?

Voor aanvang van de opvang krijgt u een oppasboekje. Ik schrijf hier minimaal 1 keer per week in; Ik houd, vooral bij baby’s, eten en slapen bij en vertel zoveel mogelijk over onze dag in de opvang. Voor mij is het fijn als ook ouders in dit boekje schrijven over hoe het kind zich voelt of over iets wat het meegemaakt heeft.

Zet je wel eens foto’s op sociale media zoals Facebook?

Op Facebook maak ik gebruik van een ‘geheime groep’ waar ik foto’s en activiteiten deel van de opvang. Alleen ouders van kinderen die op dat moment in de opvang zijn, zijn lid van deze groep. Foto’s die ik hier deel zijn alleen bestemd voor privégebruik.

Hoe kan ik je het beste bereiken?

In principe ben ik altijd bereikbaar via WhatsApp. Dit wil niet zeggen dat ik altijd meteen reageer. Voor dringende zaken ben ik tijdens werktijden ook telefonisch bereikbaar.

Kleding & eten

Welke spullen moet ik mijn kind meegeven?

In ieder geval voor ieder kind een complete set reserve kleding.

 

Tevens (indien van toepassing):
– Luiers (bij voorkeur een pak)
– Fles / speciale drinkbeker
– Speen ; slaapknuffels
– Flesvoeding
– Babyvoeding

 

Alle kinderen hebben hier een eigen bak voor spullen. Hierin kunnen bijvoorbeeld de reservekleding, luiers, speen, fles enz. in zodat die niet iedere keer mee heen en weer hoeven.

Moet ik zelf voor eten zorgen voor de lunch?

Nee hoor, dat is inbegrepen.

Kan mijn kind mee ontbijten?

Kinderen die voor 7:30 gebracht worden, kunnen hier ontbijten.

Kan mijn kind ‘s avonds blijven eten?

Wij eten ’s avonds om 18:00. Kinderen die dan nog in de opvang zijn, mogen mee-eten.

Ziekte & medicatie

Wat als mijn kind ziek is?

Als uw kind ziek is, kan het in onderling overleg naar de opvang komen. Bij besmettelijke ziektes worden de richtlijnen van de GGD aangehouden. Medicijnen, ook pijnstillers, mag ik alleen toedienen bij doktersvoorschrift en met invullen van het formulier “overeenkomst gebruik medicijnen”. Bij ziekte van het kind geldt een doorbetaling van 1 week.

Hoe is de opvang geregeld als je zelf ziek bent?

Als ik geen opvang kan bieden door ziekte, geef ik dit zo snel mogelijk door. Dan geldt geen betalingsverplichting.

Kosten & betaling

Wat zijn de gastouder kosten?

Het uurtarief van ’t Mussennest bedraagt per 1 januari 2018 € 5,35 per uur per kind. Her uurtarief is exclusief de kosten voor het gastouderbureau. Lees meer over onze tarieven.

Overige vragen

Hoe ziet de dagindeling er uit?

Geen enkele dag is hetzelfde! Kinderen worden op verschillende tijden gebracht en opgehaald, en jonge baby’s volgen al helemaal hun eigen ritme. Toch breng ik met vaste ankermomenten rust en regelmaat aan in de dag. Zo’n vast schema biedt een kind gevoel van veiligheid en geborgenheid. Bekijk onze dagindeling.

Is er een minimale afname van uren?

Voor de binding met uw kind vind ik het belangrijk dat elk kind minimaal 8 uur per week in de opvang is; met een minimum van 4 uur per dag.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met me op!