Voordelen van gastouderopvang in Sittard

Gastouderopvang of kinderopvang?

Twijfel je nog tussen kinderopvang of gastouderopvang? We hebben de voordelen van gastouders voor je verzameld. Hier vind je een top-5 redenen waarom vele ouders kiezen voor een gastouder.

Persoonlijker kan niet! Gastouderopvang 't Mussennest in Sittard

1. Persoonlijker kan kinderopvang niet zijn

Opvang bij een gastouder is kleinschalig waardoor al snel een hechte persoonlijke band ontstaat. Een gastouder past op minder kinderen tegelijkertijd dan een leidster op een kinderopvang of kinderdagverblijf. Een gastouder heeft dus veel meer tijd om persoonlijke aandacht aan je kind te schenken. Dit komt de ontwikkeling van je kind ten goede! Elk kind is immers anders en vraagt om een andere manier van benadering en aanpak. Die tijd is er bij een gastouder voldoende!

2. Meer vertrouwen & gezelligheid

Gastouderopvang vindt plaats bij de gastouder thuis. Dankzij de warme, huiselijke omgeving voelt je kind zich snel vertrouwd en veilig. En dat is belangrijk, want een kind ontwikkelt zich optimaal in een veilige, rustige omgeving waar het zich thuis voelt. Op de massale kinderdagverblijven en BSO’s krijgt je kind te maken met zeer veel verschillende leidsters en prikkelingen op zijn of haar groep. Bij een gastouder ziet je kind elke dag hetzelfde vertrouwde gezicht!

Betrouwbaar & veilig gastouderopvang 't Mussennest in Sittard
Kinderen voelen zich veilig bij Gastouderopvang 't Mussennest in Sittard

3. Hoger welbevinden en comfort

Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen bij gastouders een hogere mate van welbevinden ervaren dan kinderen op een kinderdagverblijf. Wat betekent dit? Je kind voelt zich veiliger en meer ontspannen en kan meer van de activiteiten genieten. Doordat het geluidsniveau een stuk lager ligt bij een gastouder voelt het kind zich ook comfortabeler.

4. Meer flexibiliteit

Ouders en gastouders maken samen persoonlijke, duidelijke afspraken over de begeleiding en het dagritme van het kind. Doordat de groep altijd klein is, heeft een gastouder veel meer tijd om in te spelen op je persoonlijke wensen. Daarnaast is een gastouder veel flexibeler in de opvangtijden. Een uurtje eerder, een uurtje later of zelfs een hapje mee eten is meestal geen probleem.

Flexibele Gastouderopvang in Sittard?
Lekker spelen bij Gastouderopvang 't Mussennest in Sittard

5. Samen ontdekken, spelen en delen

Bij een gastouder, maar ook kinderopvang, komt je kind in aanraking met kinderen van andere gezinnen. Dat is leuk en bevordert de sociale ontwikkeling. Er zijn echter nooit meer dan 6 kinderen in totaal aanwezig. Zo kan je kind spelenderwijs werken aan zijn emotionele en sociale vaardigheden zonder ondergesneeuwd te worden door een grote groep kinderen.

Meer weten over het verschil tussen een gastouder en kinderdagverblijf?